Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Tot el temps del món i uns segons addicionals’, la nova exposició de Palmadotze

Palmadotze reflexiona sobre el temps a través de l’obra de cinc artistes a l’exposició ‘Tot el temps del món i uns segons addicionals’.

Minja Gu, Violeta Mayoral, Mariona Moncunill, Pedro Torres i Ignacio Uriarte han reunit alguns dels seus projectes artístics al voltant del temps en aquesta exposició comissariada per la curadora d’art Alexandra Laudo a petició de la galeria Palmadotze.

A ‘Tot el temps del món i uns segons addicionals’, les obres reunides revisen qüestions diverses relacionades amb la temporalitat i plantegen formes diferents d’entendre el temps i experienciar-lo.

Un dels artistes, el brasiler Pedro Torres, presenta a l’exposició tres projectes: ‘Los días’, del 2011; ‘xºy. When feet meet the whole’, del 2019; i ‘Nova’, d’aquest 2022. A ‘Nova’, per exemple, Torres pren com a punt de partida un carret de 35 mm velat, i transforma els seus vint-iquatre fotogrames enfosquits en petits cels nocturns. Així, compon constel·lacions celestes imaginàries que ens remeten a la ficció, i també a una forma de comprendre el temps basada en l’observació de la posició dels estels i els cicles de llum i foscor. El temps és un tema recurrent en l’obra de l’artista.

Palmadotze, situada a la Masia Mas Pujó, a Santa Margarida i els Monjos, acaba de complir 33 anys d’història.

La seva fundadora, Pilar Carbonell, va obrir la galeria d’art contemporani a Vilafranca l’any 1989.

‘Tot el temps del món i uns segons addicionals’ es pot visitar fins al proper 28 de febrer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: