Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Pla director per recuperar l’entorn patrimonial i natural del paratge de Lourdes a Castellet

Pla director per recuperar l’entorn patrimonial i natural del paratge de Lourdes a Castellet

La Diputació ha fet lliurament a l’alcalde de Castellet i la Gornal del pla director on es marquen les línies de treball per recuperar l’entorn patrimonial i natural de l’ermita de Lourdes.

La finca forestal al voltant de l’ermita de Lourdes de Castellet i la Gornal, de propietat municipal i que es troba a l’extrem sud-est del Parc del Foix, a la zona del municipi més propera a la costa i a Vilanova i la Geltrú i Cubelles, ja disposa de Pla director per definir les actuacions a realitzar i diagnosticar els problemes que l’afecten. El treball, dirigit pel Servei de Patrimoni Arquitectònic Local, va ser lliurat a l’Ajuntament pel diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, a l’alcalde, Xavier Revuelta.

L’ermita de Lourdes està emplaçada a tocar del riu Foix, en una esplanada de terreny elevada i envoltada per un dels seus meandres, rodejada per vegetació i pel paisatge que s’enfila al seu voltant. L’any 1885, la propietària del Molí d’en Galtés, a la tornada d’un viatge a França per visitar el santuari de Lourdes, va decidir construir una rèplica a la seva finca. A partir de llavors ha tingut diversos usos, però en els darrers anys estava en desús. L’any 2019, l’Ajuntament de Castellet i la Gornal va adquirir tota la finca, amb la voluntat de recuperar la memòria històrica i rehabilitar el seu espai.

Les propostes del Pla director preveuen una inversió en aquest espai valorada en 4,6 milions d’euros repartides en fases. En línies generals, les actuacions se centren en millorar l’accessibilitat al paratge, alliberar l’àmbit inclòs dins el Parc Natural del Foix de l’accés general de vehicles i aparcament, restringint-lo només per emergències i manteniment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: