Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Equip de govern presenta en audiència pública el pressupost

Un pressupost que portarà a aprovació dimarts de la setmana vinent.

Aquest dilluns a la tarda a l’edifici de l’Enològica els tinents d’alcalde, Francisco Romero i Aureli Ruiz, van exposar en audiència pública la proposta de pressupostos per al 2023 de l’Ajuntament de Vilafranca.
El pressupost consolidat, és dir, l’Ajuntament i les diverses empreses i societats municipals, supera els 65M€ i és el més elevat de la història, incrementat un 9,1% respecte l’any 2022.
Pel que fa a les partides destinades als diferents serveis municipals, destaquen Educació amb 6,6 MEUR, Gestió de l’Aigua i el clavegueram amb 6,5 MEUR, Via Pública amb 5,9 MEUR i Cultura amb 5,8 MEUR. No obstant això, els Serveis que creixen més són Mobilitat, arran de la municipalització de la gestió de les zones blaves, que fins ara estaven sota concessió externa, Igualtat per reforçar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista o els punts liles en actes festius i Joventut, amb l’increment de la plantilla i de l’activitat de l’Alberg Municipal i amb nous programes de dinamització juvenil.
D’entre les novetats que inclou el pressupost de 2023, pren rellevància també la Seguretat Ciutadana, amb la creació de 7 noves places d’agent de Policia Local, arribant a una plantilla de 72 efectius, l’ampliació de la seva flota de vehicles o la implantació de càmeres de videovigilància. En aquest àmbit també s’incrementa la dotació al Servei de Convivència per fer lluitar contra les ocupacions d’habitatges conflictives.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: