Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Polifònica celebra el seu 75è aniversari amb el tradicional concert de Sant Esteve

La coral vilafranquina ha ofert quatre obres especials compostes per dones

Aquest dilluns 26 de desembre l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca acollia de nou el concert tradicional de les dates nadalenques de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca.

El concert, sempre especial pels vilafranquins, enguany ha servit per celebrar els seus 75 anys sobre els escenaris. De fet, el seu director David Hernández explica que La Polifònica sempre ha estat un cor amateur que defineix l’essència de la societat catalana.

La coral va néixer l’any 1947 de la mà de Maria Rosa Juncosa, aleshores com a Cor Nadalenc, que més tard passava a anomenar-se Polifònica, tal com es coneix avui en dia.

El president de l’entitat, Joan Parellada destaca un dels moments destacats del concert; la cantada conjunta amb excantaires de la Polifònica en record també als qui ja no hi són.

Xavier Cervera, membre històric de la coral de la qual en va ser durant més de 35 anys el director, explica que el cor no deixa de cantar des de l’any 1947, i fa un balanç de la trajectòria de la coral.

El concert es va organitzar en tres parts, la que va encetar el concert, va comptar amb l’estrena de quatre obres encarregades a quatre autores, Carlota Baldrís, Irene Plass, Anna Urpí i Anna Campany.

Per a dur a terme els actes de l’aniversari la junta directiva de l’entitat s’ha organitzat internament per seccions. El Pere Cervera, membre de la junta, explica que el concert va des de l’actualitat fins als orígens del cor.

La Polifònica de Vilafranca compta amb més de 700 obres en el seu repertori. Per a obsequiar els assistents al concert es va repartir un llibret amb la primera de les peces del cor que servia com a programa, dissenyat per Raimon Bertran.

L’acte també va comptar amb els parlaments del regidor de cultura Ricard Rafecas i del director de serveis territorials a Barcelona del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya Andreu Felip.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: