Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat distingeix el vi de la DO Penedès Avi Ton nou Vi de Finca Qualificada

També ha estat distingit el V d’O 2 del Celler Vinyes d’Olivardots de la DO Empordà.

Avi Ton, un 100% xarel·lo del celler Eudald Massana Noya, és el cinquè Vi de Finca Qualificada de la DO Penedès. En total, 14 vins de 6 Denominacions d’Origen compten amb aquest reconeixement, la màxima distinció que pot aconseguir un vi català, que premia el compromís sostingut dels cellers amb la seva terra.
Avi Ton se suma als 4 vins del celler Jean Leon que ja disposen de la distinció com a representants de la DO Penedès.
Els responsables dels dos cellers han rebut el diploma de mans de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, i de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells, en un acte que ha tingut lloc aquest dilluns al Palau de Pedralbes de Barcelona.
En el seu parlament, la consellera Teresa Jordà ha apuntat que els Vins de Finca Qualificada són un element essencial per a l’augment de la notorietat, prestigi del vi català.
Per la seva banda, Alba Balcells ha volgut destacar que actualment Catalunya produeix els millors vins de la seva història. El projecte de Vins de Finca Qualificada vol ser un motor per augmentar el prestigi i la visibilitat del sector en el seu conjunt, per això, l’objectiu de cara al 2025 és que tot el territori hi estigui representat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: