Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat aprova una plurianualitat de 42 M€ pel Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf

El Consell de Govern de la Generalitat reunit aquest dimarts ha aprovat la plurianualitat segons el projecte pactat amb el CatSalut sobre la millora de l’atenció al pacient en el territori.

Aquest pressupost està destinat a realitzar diverses inversions d’ampliació i reforma dels centres del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf entre els anys 2023 i 2027.
Pel que fa a les reformes estructurals, en primer lloc s’invertirà en la creació d’un nou edifici a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, destinat a ubicar el nou Servei de Diàlisi i una àrea destinada a la docència, formació i recerca. Aquesta ampliació serà de 1.700 m2, que se sumaran als 19.000 m2 actuals del centre. Les obres es realitzaran al llarg del 2023 i està previst que tinguin una durada d’entre 12 i 15 mesos.
El president del Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, Jordi Cuyàs, destaca que millorarà les condicions de vida de les persones que requereixen diàlisi.
L’ampliació servirà també per oferir un espai de docència i investigació pels professionals.
El projecte ja està redactat i a punt de ser licitat.
El pressupost total de l’obra i l’equipament s’estima en més de 5M€. També es reestructurarà l’àrea de consultes externes que inclou els gabinets de cardiologia, el gimnàs de rehabilitació i s’implementarà un nou espai per a l’àrea d’endoscòpies.
També es preveuen millores a l’Hospital Residència Sant Camil on està previst ampliar l’àrea d’hospitalització, bloc obstètric, consultes externes i urgències. I a l’Hospital Sant Antoni Abat on es reformarà el bloc quirúrgic, on es realitza cirurgia major ambulatòria.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: