Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els sindicats majoritaris no preveuen un 2023 complicat respecte de l’ocupació a l’Alt Penedès

Respecte al futur del 2023 assenyalen que per la comarca de l’Alt Penedès es preveu tranquilitat davant l’anaunci, fins i tot, d’ampliació d’activitat d’algunes empreses.

El secretari general d’UGT a l’Anoia, Alt Penedès i Garraf, Francesc Rica, i el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Maria Romero, fan un balanç positiu del 2022 en relació a la contractació laboral a la comarca de l’Alt Penedès. Rica explica que la situació econòmica fa que el sindicat estigui relativament tranquil i que s’està aguantant el xàfec anunciat per aquesta tardor i hivern, en part gràcies a la reforma laboral.
Per la seva banda Josep Maria Romero, assenyala que l’índex d’atur a l’Alt Penedès és més baix que el promig de Catalunya i que el de les comarques veines. I això és positiu, però apunta que en canvi al promig salarial és baix.
En aquest sentit també Rica insisteix que algunes patronals no volen fer front ara a pujades que s’havien acordat prèviament i no volen aplicar les taules sectorials. Respecte al futur del 2023 Rica assenyala que per la comarca de l’Alt Penedès es preveu tranquilitat davant l’anaunci, fins i tot, d’ampliació d’activitat d’algunes empreses.
Els sindicats demanen treballar també per la via de la concertarció amb administracions i patronals aspectes necessaris com la millora de la formació professional, reforçar els polígons inducstrials amb la trancisió energètica o elements vinculats a la diversificació econòmica en sectors com l’atenció a les persones o el turisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: