Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els 20 anys del consorci CLILAB Diagnòstics el consoliden com a model d’èxit

El laboratori central està situat a Vilafranca. En total, CLILAB Diagnòstics rep unes 4.000 peticions al dia.

El Consorci del Laboratori Intercomarcal de l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf és una entitat pública de caràcter associatiu amb vint anys de trajectòria que integra els serveis de laboratori de diferents centres sanitaris, per tal d’optimitzar els recursos existents i garantir una atenció de qualitat i proximitat.

CLILAB Diagnòstics és un laboratori d’anàlisis clíniques i anatomia patològica que dona servei a sis centres hospitalaris, entre ells els de Vilafranca, Igualada, Sant Pere de Ribes i tres de la zona de Barcelona, així com als centres d’atenció primària de les comarques del l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf. CLILAB consta de set laboratoris perifèrics (entre els quals el d’anatomia patològica a Sant Boi de Llobregat) i un de central ubicat a un edifici annex a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Després de vint anys d’existència com a CLILAB Diagnòstics, el consorci està consolidat com un model d’integració d’èxit, que dona servei a la ciutadania des de la proximitat.

L’estratègia que han seguit els laboratoris pertanyents al consorci ha estat sempre posar el pacient al centre i aquest és un dels factors clau en la seva història i evolució.

La irrupció de la Covid-19 va posar a prova l’any 2020 la capacitat del CLILAB, que es va haver d’adaptar a contratemps a les circumstàncies i l’exigència de donar resposta a l’altíssima demanda de proves. Una experiència dura però que serveix per mirar al futur amb optimisme.

En aquests moments, l’atracció de talent, la digitalització i la medicina genètica són els principals reptes a abordar.

Pel que fa a l’estructura del consorci i el model territorial, l’experiència ha resultat enriquidora i ha demostrat assolir una major eficiència en tots els sentits.

CLILAB ha celebrat recentment el seu vintè aniversari a Vilafranca amb un acte que va tenir lloc a l’Auditori i que va servir per reflexionar sobre la funció del consorci i l’abans i el després de la pandèmia de Covid-19.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: