Diumenge, 26 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença el 45è Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles tot tornant a la normalitat prepandèmia

El pessebre es podrà visitar, també, el 25 i 26 de desembre i l’1, 8 i 15 de gener.

Aquest cap de setmana s’han iniciat les representacions del Pessebre Vivent Parlat de les Gunyoles. Un pessebre que va néixer l’any 1976 i que s’ha anat vivint cada Nadal, a excepció del 2020 degut a la pandèmia de Covid-19. La Muntsa Tort, una de les integrants del pessebre, explicava com havia canviat aquesta tradicional vetllada amb el pas dels anys.

Al llarg d’aquests 45 anys hi ha hagut moltes millores tècniques i estètiques sobretot gràcies a la dedicació durant tot l’any per part dels veïns i veïnes de les Gunyoles. Es tracta d’una tradició que va passant d’avis a pares, i de pares a fills. És el cas de la Júlia Cuscó que enguany fa de verge Maria i de la Berta Trias que encarna el paper d’àngel. Totes dues porten tota la vida participant al pessebre.

Per les gunyolenques i gunyolencs, un Nadal sense Pessebre no és Nadal.
Enguany han mantingut un dels canvis que es van introduir l’any passat. Es tracta de la substitució de les audicions gravades per un narrador que acompanya el grup tota l’estona i va explicant la història del pessebre. El pessebre es podrà visitar, també, el 25 i 26 de desembre i l’1, 8 i 15 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: