Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les petites empreses opten, cada cop més, per la digitalització per millorar el producte

Les corporacions volen optimitzar recursos amb l’ús de les noves tecnologies

Fa uns dies es va presentar la guia de digitalització de micros i petits cellers que ha elaborat el Consell Comarcal de l’Alt Penedès juntament amb el Clúster Vitivinícola de Catalunya INNOVI i que posa el focus d’atenció a l’estratègia que s’ha de seguir per digitalitzar el sector per millorar el producte.

Durant la jornada de presentació de la guia de digitalització de micros i petits cellers es van presentar diferents experiències de cellers de l’Alt Penedès que han format part d’un projecte del Consell Comarcal de l’Alt Penedès per poder millorar el seu grau de digitalització i que forma part del programa “Treball, Talent i Tecnologia” de la Diputació de Barcelona que vol, en diferents projectes, afavorir la creació de treball digne, potenciar el talent del territori i aprofitar la tecnologia com a vector del canvi.
Des del Consell Comarcal s’explica com la cadena de valor de l’alimentació i les begudes afronta molts reptes tecnològics perquè la covid va precipitar la revolució digital i també és un moment d’oportunitats. Des d’Innovi es destaca com les petites empreses no saben ni per on començar amb la digitalització i que la guia el que fa és, mitjançant la feina de diferents consultors, donar-los pistes de per on iniciar aquest camí.

Un dels cellers participants en la guia de digitalització és Cal Tiques, des del qual Joan Rubió explica com en ser un celler tan petit el que cal és que siguin molt eficients i per això han apostat per digitalitzar una part de la seva proposta, concretament la de gestió i comunicació,. Joan Rubió

Des de caves Llopart Jordi Bort reconeix que sovint la digitalització fa por perquè consideren que s’allunya de la tasca de fer vi però que cal reconèixer les noves eines per optimitzars temps i estalviant recursos millorant també els productes.

Una de les entitats que ha rebut també un assessorament en digitalització ha estat l’Associació de Defensa Vegetal de Sant Llorenç d’Hortons, que han posat en marxa una estació meteorològica, que recull dades via GPS i els ajuda a posar en marxa el millor tractament per les terres. Ens ho explica Joan Esteve, president de l’ADV de Sant Llorenç d’Hortons.

La tècnica de l’ADV, Patricia Cañete, apunta com és molt important la feina que fa l’estació meteorològica per definir una millor prevenció en els tractaments

Les empreses i les persones que estiguin interessades a rebre un exemplar de la Guia de digitalització la poden sol·licitar al Servei de Desenvolupament i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i també es farà arribar un exemplar als cellers penedesencs.

Cada cop són més, doncs, les empreses que han decidit fer passos endavant cap a la digitalització, millorant, així, l’eficiència i minimitzant els costos amb l’ús de les noves tecnologies, tant pel que fa als sistemes i als equips com pel que fa a la manera de tractar les dades i d’interactuar amb l’entorn, sobretot amb el client.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: