Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’episodi de vent fort es pot allargar fins les sis de la tarda a l’Alt Penedès

A l’Alt Penedès s’han registrat ratxes de vent de fins a 111km/hora a la zona de Font-rubí.

Protecció Civil de la Generalitat manté activa la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències Ventcat des d’aquest dilluns al migdia. El vent ha bufat amb força a bona part de Catalunya i aquest dimarts continuen amb la consideració de «perill moderat» les comarques de la meitat sud del litoral i el prelitoral. A l’Alt Penedès s’han registrat ratxes de vent de fins a 111km/hora a la zona de Font-rubí.

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, l’Alt Penedès es mantindrà entre les comarques amb «perill moderat» per vent fins aproximadament les sis de la tarda, tot i que sembla que afluixarà a partir del migdia.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, en l’àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. Com a prevenció, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrera de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: