Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament està elaborant un cens sobre la població de coloms a Vilafranca

La voluntat és tenir dades concretes sobre la dispersió per tots els barris dels coloms que fins ara estaven més concentrats al centre, i valorar noves mesures de control

Aquestes setmanes s’està fent a Vilafranca un estudi per tal de conèixer la densitat de població de coloms que hi ha a la vila, i sobte tot mirar de detectar zones on proliferen més. El motiu, com apunta Núria Sanromà cap del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, és que s’ha detectat en els darrers mesos que els coloms cada cop són més presents en altres barris de la vila, més enllà del centre on s’havien concentrat fins ara. El que es vol amb aquest estudi és concretar aquesta dispersió i els punts que poden ser ara més problemàtics.

Els tècnics de l’empresa que està fent aquesta avaluació feien, fa uns dies, observacions al barri de la Girada on s’han detectat alguns punts que han generat un cert malestar amb els veïns.

Sebastià Eidler, supervisor del cens i tècnic de l’empresa que l’està duent a terme, explica que la informació que es recull ha de servir per millorar les accions que ja es fan actualment a Vilafranca.

En alguns espais, s’hi poden trobar altres aus que s’assemblen als coloms però tenen uns comportaments diferents i no són objecte de l’estudi com la tórtora turca o el tudó perquè no tenen la consideració de plaga ni cal controlar-ne la població.

Aquest estudi, a banda de conèixer el nombre d’exemplars de colom roquer que hi ha a la ciutat, ha de servir per avaluar si els sistemes de control que s’estan emprant són els més adequats, alhora que, un cop finalitzat, s’obtindrà un diagnòstic dels principals edificis on crien els coloms, així com propostes concretes d’intervenció per dificultar la cria indiscriminada que provoca els creixements desmesurats de la població.

A finals d’aquest any, ja es podrà disposar d’una primera estimació de la distribució dels coloms pels diferents barris de la ciutat i està previst que, de cara al primer trimestre de l’any vinent, es porti a terme un anàlisi amb més profunditat dels llocs conflictius amb propostes d’intervenció.

L’Ordenança Municipal de Protecció dels Animals i la seva tinença prohibeix alimentar els coloms estableix sancions d’entre 100 i 400 euros a qui ho infringeixi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: