Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Gelida rep l’avantprojecte per a la nova biblioteca i arxiu municipal

Gelida rep l’avantprojecte per a la nova biblioteca i arxiu municipal

El cost previst per les obres d’aquest nou equipament és de 3’5 milions d’euros.

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Gelida l’avantprojecte de la nova biblioteca municipal, sorgit del concurs públic convocat el 2021 per seleccionar una proposta del nou equipament que s’ha de situar al solar d’equipaments que hi ha entre el carrer Àngel Guimerà i el carrer Camí Vell de l’estació. Amb aquest avantprojecte l’Ajuntament disposa de la documentació de partida per a la redacció del projecte executiu, que haurà de permetre la construcció del nou equipament.

Actualment el municipi disposa d’una sala de lectura i d’un arxiu municipal, però tots dos espais tenen una dimensió molt inferior a les seves necessitats reals. Així, l’avantprojecte proposa un edifici que aprofita el desnivell del solar per convertir la coberta en una nova plaça pel municipi, molt mancat d’espai públic pla degut a l’orografia del territori. Un pavelló, a nivell d’aquesta nova plaça, acull la sala polivalent i l’accés a la biblioteca i dota de serveis a la plaça per quan s’hi facin activitats a l’aire lliure. A la planta de sota hi ha l’arxiu i l’espai de treball del personal de la biblioteca i a l’última planta hi trobem la biblioteca. Tant la plaça com la biblioteca són un mirador privilegiat cap a la muntanya de Montserrat. La sala polivalent i l’arxiu es poden utilitzar fora de l’horari de la biblioteca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: