Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esplac celebra la seva 41ena Assemblea General Ordinària al Casal de Vilafranca

Esplac es posiciona davant la precarització juvenil, l’educació en el decreixement i l’afectació al lleure pels canvis en l’inici de l’any escolar.

Al voltant de 200 monitores i monitors de 53 esplais d’arreu del territori han aprovat els principals projectes de l’associació pel curs vinent, així com els posicionaments de l’entitat. També han assistit representants de les principals associacions infantils, juvenils i polítiques catalanes.
Durant l’acte s’ha aprovat la renovació d’Alícia Antolín a l’Equip de Coordinació i la incorporació de Cristina Gotzens com a nova membre. A més, s’ha aprovat a Olga Castells com a nova presidenta de l’entitat i les noves comissions Internacional i Línies Pedagògiques amb les seves respectives Representants de Comissió.
El vicepresident, Pau Casanova, ens explica que cal reivindicar la tasca dels esplais, que no està prou valorada.
Carlos Cañas, secretari educatives i vicepresident del Consell Nacional de Joventut de Catalunya ha destacat que en un context en el que la dreta i el feixisme avança cal poder trobar-se, enfortir-se. Per això Cañas apunta la necessitat de donar suport al món del lleure infantil i juvenil.

L’assemblea comptava també amb la presència de la directora general de Joventut, Rut Ribas.
El Pla de Treball 2022-23, aprovat aquest cap de setmana, aposta per reivindicar la tasca de les monitores i monitors a la Monifesta’t 2023 que es realitzarà el proper 19, 20 i 21 de maig a Centelles, creant un projecte específic per l’esdeveniment. També s’ha aprovat el nou projecte de Participació d’infants i joves, que vol fer de l’entitat un espai menys adultcentrista, donant veu també a infants i joves dels esplais.
Des d’Esplais Catalans s’ha aprofitat l’Assemblea per fer un tancament dels 40 anys de l’entitat.
Finalment, s’ha aprovat la resolució “recarització juvenil, esplais en perill que destaca les complicacions de les joves per associar-se en un sistema capitalista que cada cop deixa compatibilitzar menys l’associacionisme amb el dia a dia.
Esplais Catalans – Esplac és l’associació d’esplais laica i progressista de Catalunya. Actualment el formen 112 esplais distribuïts en més de 70 poblacions catalanes, amb més de 2000 monitores i monitors, i 7.000 infants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: