Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC reclama que es recuperi el recàrrec del 50% de l’IBI per als pisos buits

Esquerra reclama al govern de Vilafranca que recuperi el recàrrec per als pisos buits que fa més de dos anys que estan desocupats.

El regidor, Pere Sàbat, explica que en el debat de les ordenances per al 2023 es van abstenir davant el context de tensió econòmica i social “per responsabilitat”. Aquest fet no és un xec en blanc i per això anuncia que presentaran al·legacions. Sàbat recorda que per al 2021 es va aprovar l’ordenança fiscal amb el 50% de recàrrec de l’IBI per als pisos buits, però que des del govern no van desenvolupar cap acció que ho fes possible.
Les al·legacions que presentarà ERC apunten al desplegament d’una ordenança que reguli què s’entén per habitatge buit i que permeti desenvolupar aquest recàrrec. Aquesta mesura per als republicans és clau per poder mobilitzar més habitatges per a lloguer. Segons Sàbat, és una mesura que diferents ajuntaments estan tirant endavant, com Salt o Figueres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: