Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Desprès de diversos entrebancs, l’escola de La Granada no es podrà estrenar fins l’any vinent

Les obres han viscut diversos entrebancs i el darrer va ser al setembre quan l’empresa constructora Deco anunciava el seu tancament.

La reivindicació d’un nou edifici per l’escola Jacint Verdaguer de la Granada va suposar molts anys de lliuta, una lliuta que va comneçar l’any 2003, i quan les obres es van iniciar el maig de l’any passat tot feia pensar que a aquestes alçades ja es podria fer el trasllat al nou edifici. Però no és així. Les obres han viscut diversos entrebancs i el darrer va ser al setembre quan l’empresa constructora Deco anunciava el seu tancament, deixant les obres de la Granada sense acabar, quan quedaven molt poques feines per fer.
La setmana passada van tenir un darrer ensurt, quan van veure diversos camions que entreven al recinte de l’escola i van pensar en un possible furt. Però en realitat es tractava d’una productora de publicitat alemanya que disposava dels permisos per entrar a filmar un espot sobre energies renovables.
Com que abans d’aturar les obres quedaven pocs dies per finalitzar-les ja s’havia retirat dos mòduls que hi havia per complementar els espais del centre i que ara es troben a faltar. La regidora d’Educació, Beatriz Casillas, explica que s’han buscat locals alternatius per posar-los a dispisició de l’escola, com són la Casa de Cultura i una nau del Celler Cooperatiu.
Per tal de reconduir la situació el Departament d’Ensenyament de la Generalitat va buscar una empresa que per cessió pogués acabar ràpidament les obres, però en el moment de signar l’empresa es va desdir. Ara hi ha obert un procediment negociat d’adjudicació.
Així doncs, i si res no canvia, aquest llarg periple finalitzarà el mes de gener de l’any vinent i la nova escola ja podria tenir els alumnes a les aules en el segon trimestre del curs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: