Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Denunciades dues persones que volien sacrificar animals a Castellet per un ritual religiós

La Llei de Protecció d’animals prohibeix el sacrifici, excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar el diumenge 13 de novembre un home i una dona de 65 anys per la Llei de Protecció dels animals.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 10 del matí, quan els agents estaven realitzant un patrullatge de prevenció a les proximitats del riu Foix, al municipi de Castellet i la Gornal, un lloc on amb anterioritat els agents havien localitzat gallines sacrificades presumptament en la celebració d’algun tipus de ritual. Els agents van trobar un vehicle amb dues persones i van comprovar que al maleter transportaven dues gallines i un gall vius a l’interior de dues bosses de ràfia. Així mateix, també portaven un recipient de ceràmica amb pedres, paranys i elements de bijuteria i una carbassa tallada en dues parts els quals es fan servir habitualment en rituals de sacrifici animals.

Aquest conjunt d’evidències va aixecar les sospites dels agents que es podria tractar d’algun tipus de ritual religiós, com podria ser la santeria i que aquests animals anaven a ser sacrificats. Per aquest motiu els agents van identificar i denunciar administrativament les dues persones, un home i una dona, per la Llei de Protecció dels animals. Finalment, es va comissar els animals i es van traslladar a un centre de recuperació.

La Llei de Protecció d’animals prohibeix el sacrifici, excepte per causes justificades i sempre amb control veterinari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: