Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torrelles ha celebrat amb èxit de públic la 32ena edició de la Fira Artesana i el 8è Clownic

Aquest darrer cap de setmana Torrelles de Foix s’ha omplert de circ, teatre, música i activitats per totes les edats en un recinte firal ple d’expositors.

La inauguració oficial de la Fira anava a càrrec de l’ Alcalde de Font-Rubí i President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch. Tot seguit hi havia l’actuació de la Coral Foix, a la zona de la inauguració.
En acabar es va fer l’exhibició de balls populars amb la participació
de la Colla de Ballets Folklòrics, el Ball de Diables, Colla Gegantera i els Grallers de Foix, a la Ctra. de Pontons.
El primer tinent d’alcalde i alcalde accidental el cap de setmana, Jordi Torné, explica que hi ha constància de la fira des de 1829, però que aquesta es va perdre amb la guerra civil. L’any 1990 es va recuperar i fa vuit anys es va optar per afegir-hi el festival Clownic.
Tot i que a la Fira de Torrelles no tenen un recompte oficial de visitants, Torné constata que és una evidència el bon resultat que té com a lement de promoció del poble.
Dins de les actuacions artístiques del festival, entre d’altres, cal destacar l’actuació el dissabte a la nit al Casal Torrellenc de Joan Pera amb Master Xof.
També el dissabte a la tarda l’espectacle de carrer Volov de la mà del Col.lectiu TQM que oferia un viatge de circ i música, i en l’apartat musical, l’actuació de Duet Canonge dissabte al vespre i pels més menuts Pop per Xics amb el seu espectacle Els Super Herois La Gran Aventura el diumenge a la tarda.
Entre d’altres esdeveniments també cal parlar de diumenge amb la Copa Catalana de Trial de Clàssiques del Penedès, última prova Trial Clàssiques organitzada per Trialers del Penedès Club Esportiu a Cal Puça. Una demostració de Puntes de Coixí, a la Plaça Lluis Companys o la segona desfilada de gossos, en adopció.
Seguint amb la tradició de compromís social també hi havia actes benèfics per recaptar fons pel Càncer Infantil de la mà del projecte Fil i Agulla contra el càncer infantil a benefici de l’Hospital de Sant Joan de Déu.
També s’ha comptat amb l’oferta gastronòmica d’una zona de foodtrukcs amb cervesa artesana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: