Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
‘Perspectives’ porta l’activitat cultural del Lliure a Vilafranca

‘Perspectives’ porta l’activitat cultural del Lliure a Vilafranca

Es faran tres accions a Vilafranca, entre aquesta setmana i la propera, adreçades a alumnes de secundària i batxillerat, que combinen l’activitat escènica i la reflexió sobre l’actulitat.

Aquest setembre es va presentar el programa pilot Perspectives, creat pel Teatre Lliure i la Diputació amb l’objectiu d’apropar l’activitat cultural del Teatre Lliure al territori. El projecte passa per una dotzena de municipis, entre ells Vilafranca, amb la voluntat d’establir vincles ferms i perdurables entre aquest teatre i el territori.

Amb la finalitat de col·laborar en la creació d’experiències artístiques, culturals i educatives molt més completes, s’han creat uns paquets que inclouen l’activitat escènica en sí, juntament amb activitats culturals paral·leles que compten amb un fort compromís social. El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca en col·laboració amb el Servei de Joventut s’han adherit a la proposta que té com a referent escènic ‘Síndrome de gel’, un espectacle de Xicu Masó sobre la crisi migratòria a Europa que es representarà a Cal Bolet aquest dijous 27 d’octubre al matí i anirà dirigit a l’alumnat d’educació secundària i batxillerat.

A banda es farà un col·loqui amb el nom de ‘Cosmos’, per aprofundir sobre el que després es proposa al muntatge escènic. A Vilafranca es farà el 25 d’octubre a l’Escorxador. I finalment es proposa ‘La Taula’ una experiència de diàleg oberta i participativa sobre migració i diversitat sexual, en la qual s’esvaeix la barrera entre públic i escenari, i es convida als assistents a parlar i fer escoltar la seva veu. Es durà a terme el proper divendres 4 de novembre a l’Espai Jove La Nau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: