Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’INCAVI crea un fòrum amb tastadors i experts de les DO

L’INCAVI crea un fòrum amb tastadors i experts de les DO

L’objectiu és aprofundir en els paràmetres sensorials dels nous estils de vins.

En el marc de la cogovernança del sistema de DO de Catalunya, aquest dimarts va tenir lloc a Tarragona l’operatiu de treball que convoca l’INCAVI cada dos mesos amb els Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen amb l’objectiu de coordinar les polítiques públiques encaminades al foment dels vins catalans. En aquesta ocasió, davant les noves tendències del mercat, que apunten a una major diversitat d’estils de vins i de nous mètodes de vinificació, així com un interès creixent dels consumidors per aquests productes, l’INCAVI ha proposat a les Denominacions d’Origen la creació d’un fòrum de parametrització sensorial i nous estils de vins.

Aquest espai, amb la participació de tastadors del Panel Oficial de Tast de Catalunya i experts de les DO, té com objectiu actualitzar i ajustar les taules d’interpretació de les analítiques sensorials que acompanyen l’acreditació dels vins i, gràcies a l’experiència acumulada, comptar així amb criteris d’avaluació sensorial per als nous estils de vins en el marc del sistema d’assegurament de la qualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: