Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Sant Sadurní signa un decret d’emergència pel risc sobre la salut pública

Aquest dimecres està prevista també una reunió entre Ajuntament, Mancomunitat i representants dels treballadors.

Segons el document justificatiu del decret la situació actual al municipi és de greu insalubritat i risc molt elevat per a la salut pública, especialment per la gran acumulació de deixalles i matèria orgànica en descomposició en determinats punts del municipi.
Per això l’alcalde, Ton Amat, ha signat un decret en el que declara la situació d´extraordinària i urgent necessitat de procedir a la neteja de totes aquelles vies i espais públics de Sant Sadurní d´Anoia indicats en informes que acompanyen el drectet amb l´objectiu de restablir la Salut Pública.
En el decret també s’adverteix que per part de l´Ajuntament s’implementaran totes aquelles mesures imprescindibles per restablir i assegurar la Salut Pública dins del terme municipal previs els informes tècnics i sanitaris oportuns. Segons el decret les mesures s´adoptaran sense perjudici de reconèixer el dret a vaga dels treballadors.
També es demana a la Mancomunitat Penedès-Garraf que com a administració licitadora del servei requereixi a l´empresa Prezero el compliment dels serveis mínims.
Des del comitè de vaga dels treballadors, Pere Villalba, ens explica que s’ha fet una bustiada entre els veïns i tenen un punt informatiu per exposar la seva problemàtica.
Asseguren que han fet esforços per negociar amb l’empresa i que aquesta es tanca en banda. D’altra banda en relació al decret de l’alcalde de Sant Sadurní el consideren una provocació i una vulneració al seu dret a vaga.
El treballadors diuen que compleixen els serveis mínims establerts per la Generalitat amb les condicions que els ofereix l’empresa. En aquests moments hi ha treballadors de Prezero que tenen unes condicions diferents, perquè provenen de l’anterior empresa contractada per la Mancomunitat Penedès-Garraf. Per això anuncien que continuaran la vaga fins que no aconsegueixin complir el conveni col.lectiu subrogat de Fomento de Contratas y Construcciones i equiparar els salaris dels dos convenis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: