Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Família Torres ha lliurat aquest divendres els segons Premis Torres & Earth al Voluntariat

Família Torres premia ADF i entitats ambientals per iniciatives que contribueixen a frenar l’emergència climàtica.

Família Torres ha lliurat aquest divendres els segons Premis Torres & Earth al Voluntariat. Els guardons reconeixen els projectes de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i altres associacions ambientals que contribueixen a protegir el medi ambient i reduir els efectes de l’emergència climàtica.

El primer premi, amb una dotació de 2.500 euros, ha estat per a l’ADF Pla de Bages per un projecte de micro rescloses per afavorir la biodiversitat en els boscos de ribera, reduir l’erosió i prevenir incendis. El segon, dotat amb 1.500 euros, ha estat per a l’ADF de Tous amb el projecte ‘Cap ésser viu sense aigua’, que consisteix en un espai d’abeurador per als animals en una zona de bosc que es va cremar. Finalment, el tercer premi, dotat també amb 1.500 euros, ha estat per al projecte Salamandra de l’Associació Mediambiental La Sínia, consistent en recuperar punts d’aigua al llarg de la conca del riu Gaià per tal de recuperar espècies d’amfibis.

El president de Família Torres, Miguel A. Torres, explica que Torres & Earth és un projecte molt ampli que va néixer fa més d’una dècada per la preocupació que li genera el canvi climàtic.

L’acte de lliurament dels premis, celebrat al centre de visites de Pacs, ha estat conduït pel meteoròleg i membre del jurat Tomàs Molina.

Molina destaca que molts dels projectes presentats poden ser replicats en diferents punts de Catalunya.

En nom de l’ADF Pla de Bages, el seu president Oriol Tarragó, explica que hem de ser molt conscients de la necessitat de gestionar els boscos i protegir la biodiversitat.

La primera edició dels premis es va celebrar el 2019. En aquesta convocatòria han participat set entitats, entre les quals les ADF La Carrerada, Sant Sadurní, Mediona i la Federació Penedès-Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: