Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es queixen que la Mancomunitat porta 4 anys sense renovar la contracta de recollida de brossa

Els treballadors de la contracta de la recollida d’escombraries es queixen que la Mancomunitat porta 4 anys sense renovar-la.

El comitè d’empresa de Fomento de Contractas y Construcciones del centre de treball de la Mancomunitat Penedès-Garraf volen que surti a la llum que la contracta de la recollida de la brossa va finalitzar el 31 de desembre 2018. Segons els treballadors la Mancomunitat no ha fet en tot aquest temps ni pròrroga, ni ha tret a concurs una nova concessió. El problema afecta a 31 municipis, entre els que hi ha Vilafranca o Sant Pere de Ribes.
El portaveu del comitè d’empresa, Ruben Calderón, explica que això afecta a la qualitat del servei, perquè els camions estan cada vegada més obsolets.
Calderón explica que la degradació del material afecta també a la salut dels treballadors.
El comitè d’empresa ha advertit de la gravetat de la situació tant a l’empresa com a la Mancomunitat i ho ha denunciat al Departament d’Inspecció de Treball.
Des de la Mancomunitat Penedès-Garraf han declinat fer declaracions però han traslladat a la nostra redacció un comunicat en el que s’informa que l’any 2018 es va resoldre el contracte per acord d’assemblea.
També es va signar una addenda per a la continuïtat del servei, ja que el contracte tenia pròrrogues fins a 31 de desembre de 2021. En aquests moments s’està en pròrroga d’aquesta addenda.
També s’informa que el Servei de Residus de la Mancomunitat porta molts mesos treballant en la licitació del que ha de ser el nou contracte per a la recollida i transport de residus amb tecnologia smart, i al llarg d’aquest període s’han realitzat dues proves pilot amb la nova tecnologia i s’ha aprovat el reglament del Servei de Residus.
De fet s’ha avançat ja que 4 municipis d’aquest contracte ja tenen nou contracte i servei.
En aquests moments s’està en fase de redacció dels plecs per a la contractació del nou servei de gestió de residus amb contenidors de tancament intel·ligent de la resta de municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: