Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds treballen un possible pilar de 9 amb folre manilles i puntals de cara a Tots Sants

Els Castellers de Vilafranca preparen ja amb intensitat la diada de Tots Sants, i sobre la taula tenen un pilar de 9 amb folre manilles i puntals que volen tornar a portar a plaça 20 anys després.

Divendres a l’assaig dels Castellers de Vilafranca es van poder veure les primeres proves aquesta temporada del pilar de 9 amb folre manilles i puntals que la tècnica es vol plantejar per aquest final de temporada. Com explica el president dels Verds, Carles Mata, no es tracta de l’objectiu principal de la colla per la diada de Tots Sants, però si és una eina per mirar d’engrescar encara més la colla per el darrer repte de la temporada. Carles Mata.

Per Mata es tracta d’un repte il·lusionant que podria permetre tancar la temporada del 2022 d’una manera excel·lent. Insisteix que la idea per Tots Sants és poder fer un castell de 10, un sense folre i un amb agulla. Amb el pilar de 9, la colla afronta un treball intents i fins a cert punt desconegut per veure com es pot muntar una estructura desconeguda. Aquests dies s’han estudiant per exemple les tècniques que utilitzen els govindes de la Índia, que fan estructures similars, i caldrà veure si es poden aprofitar per fer pujar un castell que els Verds ja van provar per Tots Sants l’any 2002 i que es va ensorrar tot just sonar gralles.

Aquests propers dies la feina dels Castellers de Vilafranca se centrarà principalment en preparar la diada de Tots Sants, amb que tancaran la temporada. Però abans continuen tenint actuacions i activitat. Per exemple dissabte actuaven a Igualada, en el marc dels actes per commemorar la seva capitalitat cultural, al costat dels Moixiganguers. Els Verds van completar els 3 i 4 de 9 amb folre i el 5 de 8. Diumenge van actuar també a Montserrat, en aquest cas amb motiu de la Romeria de Vilafranca.

Aquest proper diumenge, 23 d’octubre actuaran a Sant Cugat del Vallès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: