Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els comuns proposen al Ricard Fortuny habilitar un espai de trobada exterior per als usuaris

Els comuns proposen al Ricard Fortuny habilitar un espai de trobada exterior per als usuaris

Volen que sigui un espai còmode i i intergeneracional, on els infants se sentin còmodes alhora que donen estima i vida als seus familiars majors

Vilafranca en Comú ha proposat a la Direcció del centre Ricard Fortuny que s’inclogui en el pressupost pel 2023 l’ampliació de l’espai exterior i la seva adequació com a espai de trobada per a persones usuàries amb les seves famílies i amistats..

La formació ha explicat que la recent crisi de la pandèmia ha fet evident la vulnerabilitat dels grans centres, alhora que ha posat en valor els espais oberts per mantenir la salut, tant física com mental. Facilitats que no s’han ofert a les persones internades, a les quals es va haver de mantenir aïllades dels seus éssers estimats durant llargs períodes de temps.

També va ser el cas del centre sociosanitari i geriàtric públic Ricard Fortuny. Per al grup municipal s’ha fet evident que,s egons afirmen, li manca espai exterior per a gaudi i trobada de les persones usuàries i els seus éssers estimats. Per això, han proposat habilitar un espai de trobada amb verd i ombra, punts d’aigua i amb el mobiliari adequat i suficient que esdevingui un veritable refugi climàtic i que fomenti la socialització, però també per a permetre espais d’intimitat si les famílies així ho necessiten. També que sigui un espai intergeneracional, on els infants es sentin còmodes alhora que donen estima i vida als seus familiars majors i també que sigui un espai on els residents es puguin trobar amb els animals de companyia dels familiars.

Vilafranca en Comú recorda que ve demanant des de fa anys: un nou model d’atenció i acompanyament a les persones grans que deixi enrere la massificació i la manca d’opcions per viure aquesta etapa vital i en aquest sentit, continuen apostant per transformar el Claustre de Sant Francesc en la nova casa de l’hospitalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: