Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bon balanç del primer festival La Vila en Vers

Els promotors del Festival La Vila en Vers es mostren satisfets del resultat de la primera edició i n’espren la seva continuïtat.

Un magnífic recital de poesia de Francesc Parcerisas a la sala de Plens del Consell Comarcal va cloure divendres la primera edició del festival de poesia. La Vila en Vers va començar el 4 d’octubre amb el poeta, assagista i traductor Enric Casasses recitant al Vinseum. Durant dues setmanes ha ofert sis actes a diferents indrets. El festival estava organitzat per La Cultural Llibreria i dirigit pel poeta Santi Borrell.

Joaquim Jubert, de la Cultural fa un balanç del tot positiu del resultat i anuncia ganes de donar-li continuïtat al festival.

El promig de participants en el conjunt d’actes ha estat d’unes 60 persones. Jubert creu que a Vilafranca li feia falta recuperar la poesia recitada pels propis autors.

De l’onzena d’autors que hi han participat hi havia 4 poetes vilafranquins, Jordi Llavina, Santi Borrell, Anna Gual i Jaume C. Pons Alorda. Aquest últim recitava el dijous passat a l’Escorxador.

Pons Alorda estava acompanyat també per la poeta i traductora Núria Busquet en una vetllada que ells mateixos van titular ‘De Walt Whitman a Louise Gluck’ en referència als dos poetes nord-americans que els lectors catalans poden llegir gràcies a les seves traduccions.

La cloenda del festival anava a càrrec de Francesc Parcerisas, amb una llarguíssima i fèrtil trajectòria per la qual, l’any 2018, va ser distingit amb el premi Jaume Fuster, guardó que anualment atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana per distingir la trajectòria artística d’un autor de casa nostra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: