Diumenge, 29 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

14.393 mamografies i 2.580 ecografies mamàries al llarg de l’any 2021

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf va realitzar 14.393 mamografies i 2.580 ecografies mamàries al llarg de l’any 2021.

Durant l’any 2021, s’han realitzat 14.393 mamografies i 2.580 ecografies mamàries al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf (CSAPG). Algunes per indicació mèdica i les altres derivades del Programa de detecció precoç del càncer de mama. Aquestes dues proves són les indicades per diagnosticar càncers de pit, tot i que també permeten detectar altres patologies.

Durant el 2021, el CSAPG ha realitzat 496 procediments quirúrgics de mama. D’aquests, 208 han estat per neoplàsies malignes de mama, de les quals 108 van ser detectades gràcies al Programa de detecció precoç.

El Programa de detecció precoç del càncer de mama, impulsat pel Departament de Salut, convida a totes les dones d’entre 50 i 69 anys a fer-se una mamografia gratuïta cada dos anys. Aquest cribratge té l’objectiu de detectar el càncer en les fases inicials, abans de què apareguin símptomes, quan és més fàcil tractar-lo i curar-lo.

Segons el Departament de Salut, en darrers anys s’ha demostrat que la mortalitat per aquest tumor ha disminuït entre un 25 i un 35%. La supervivència al cap de cinc anys de la detecció de la malaltia en estadis inicials se situa al voltant del 85%. Per aquest motiu és tant important diagnosticar el càncer de mama quan es troba en fases inicials. A més, cada vegada es disposen de més tractaments i menys agressius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: