Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú demana actualitzar les mesures per fomentar l’ús d’energies sostenibles

Vilafranca en Comú presentarà al ple d’aquest setembre una moció en la que reclamarà actualitzar el pla d’acció per l’energia sostenible i el clima.

Aquest document es va redactar el 2016 i aprovar el 2019 per part de la major part dels ajuntaments del país, també el de Vilafranca. Estableix un seguit de mesures destinades a reduir fins un 40% les emissions contaminants i implementar mesures per evitar el canvi climàtic.

Pels comuns, el document ha quedat obsolet i es fa necessari redactar-ne un de nou. Els canvis a negatiu que hi ha hagut en relació al clima en els últims anys i els efectes de la guerra d’Ucraïna obliguen a redifinir el text i els seus objectius

Vilafranca en Comú vol que es renovi el pla i s’adoptin noves mesures de forma ràpida. Posa l’exemple del fort increment de la despesa en la factura energètica que haurà de fer front l’Ajuntament de Vilafranca aquest 2022 degut a l’augment dels costos del gas i la llum.

El partit morat assenyala que, només durant la primera meitat d’any, l’Ajuntament ha hagut de destinar 400 mil euros suplementaris per pagar aquests sobrecostos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: