Dimarts, 6 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tot i el context desfavorable per a la Indústria, l’Alt Penedès manté creació d’ocupació

Els Serveis son el motor de la recuperació, mentre que la resta de sectors s’han vist més afectats per l’encariment dels costos de producció i els problemes d’aprovisionament.

L’economia mundial afronta riscos creixents, entre els quals destaquen la persistència de la inflació, els problemes en les cadenes de subministrament, l’enduriment de les condicions financeres o l’escenari de tall de gas procedent de Rússia. El principal problema està en la inflació que s’ha revisat a l’alça degut als preus dels aliments i l’energia i els persistents desequilibris entre l’oferta i la demanda. Malgrat tot, l’Informe de Conjuntura Econòmica de la FEGP apunta un creixement de l’economia al Penedès i Garraf. La presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, assenyala que la informació és clau per la previsió futura de les empreses.
Aquest fet comporta que l’economia de l’Alt Penedès presenti una evolució menys expansiva que d’altres economies més basades en el terciari. No obstant això, l’Alt Penedès registra una evolució positiva en els llocs de treball durant el segon trimestre que s’incrementen en el 2,3%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: