Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Previsions optimistes del Grup Freixenet per aquesta verema

El resultat positiu de les vendes del Grup Freixenet fa que es disposi a entrar tot el raïm que sigui possible aquesta verema.

El Grup Freixenet és el principal comprador de raïm del mercat del cava. Compta amb més de 600 proveïdors directes i compra el volum de raïm equivalent al que es cultiva a una extensió de més de 10.000 hectàrees de vinya. El director tècnic del Grup Freixenet, Manel Quintana, assenyala que la verema està sent d’una qualitat excel.lent, el que fa preveure una anyada de les millors dels darrers anys. En relació a la quantitat la primera varietat tradicional, el macabeu, ha quedat curta en quilos, però les darreres pluges fan pensar en una millora respecte el xarel.lo i la parellada. To i que Quintana no ha avançat la previsió definitiva d’entrada de quilos de raïm al Grup, sí que apunta que les vendes estan anant molt bé i tenen gana d’entrar raïm a les premses.

Aquest any, el grup de Sant Sadurní d’Anoia pagarà a partir de 40 cèntims per quilo de raïm, dirigit a produir Cava de Guarda, que representa el 87% del mercat del cava. Mentre que pel raïm destinat a l’elaboració del Cava de Guarda Superior el pagarà a 51 cèntims, recolzant el pla estratègic del Consell Regulador del Cava. Manel Quintana indica que l’objectiu és
contribuir a la sostenibilitat del sector.

D’altra banda en relació als preus del raïm el sindeicat Unió de Pagesos ha fet un comunicat en el que denuncia els baixos preus que paguen els cellers pel raïm i pel vi en una verema que serà almenys un 30% menor.
El sindicat agrari assenyala que no hi ha raons de mercat que justifiquin els baixos preus que els cellers estan pagant pel raïm i pel vi en aquesta campanya, al voltant dels 38 cèntims per quilo, ja que la sequera i les altes temperatures d’aquest estiu, que han fet avançar la collita, la reduiran entre un 30% i un 40% respecte a la mitjana d’un any normal, i també hi ha manca d’estocs. En algunes zones, la reducció pot arribar al 50%. En aquest sentit, el sindicat es plantejarà demanar un ajut d’Estat per aquestes explotacions. Consideren que els preus haurien d’estar, com a mínim, a 50 cèntims el kg perquè la pagesia pogués cobrar per sobre dels costos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: