Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Alt Penedès celebra 50 anys mantenint la lluita per la cultura, la llengua i el país

La capella de Sant Joan acull fins el 9 d’octubre l’exposició que Òmnium Cultural a l’Alt Penedès ha preparat per celebrar els seus 50 anys de presència a la comarca.

La inauguració es va fer dimecres a la tarda, amb la presència de representants de la Junta Directiva a nivell nacional d’Òmnium, Rosa Olivé; del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, i de molts socis i simpatitzants de l’entitat.

Olivé va voler transmetre l’agraïment a totes les persones que al llarg d’aquests 50 anys han passat per l’entitat; i que han mantingut l’esperit de lluita d’Òmnium. Cultura, llengua i país, com apunta Olivé, continuen sent els eixos de treball de l’entitat.

De la seva banda, Jordi Parellada president d’Òmnium Alt Penedès, explicava que s’ha volgut fer una exposició que reculli bona part de la feina que al llarg d’aquestes cinc dècades ha fet l’entitat a la comarca. Una feina possible gràcies a un nombre important de persones que s’hi han involucrat per continuar avançant en la defensa de la llengua i la cultura catalanes que són bàsiques per mantenir la identitat del país. Parellada destacava també la transversalitat de l’entitat que permet que un ampli ventall de persones s’hi sentin representades.

En el decurs dels parlaments d’inauguració de l’exposició va prendre la paraula també el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas. Va destacar la feina en defensa de la llengua que en moments molt complicats va fer Òmnium, i que continua fent actualment.

Rafecas va mostrar també el suport de l’Ajuntament a totes les persones que han tirat endavant l’entitat tots aquests anys.

Paral·lelament a l’exposició, que es pot visitar fins el 9 d’octubre, Òmnium ha preparat un seguit de píndoles culturals a la mateixa capella de Sant Joan. La primera és aquest diumenge dia 25 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda, amb poesia a càrrec de Josep Maria Rovira.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: