Dimarts, 21 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació energètica dels habitatges de Vilafranca

La partida és de 120.000 euros i els ajuts del 30% del pressupost del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris.

Coincidint amb el primer dia de la Setmana de l’Energia, el tinent d’alcalde de Serveis Urbans, Francisco Romero, i la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, han presentat la nova línia d’ajuts a la rehabilitació energètica dels habitatges que ha obert l’Ajuntament i que es mantindrà fins al 31 de desembre, o abans si s’esgota el pressupost.

Lourdes Sánchez destaca que Vilafranca és pionera en aquesta línia d’ajuts, dotada amb fons propis.

La partida és de 120.000 euros i els ajuts del 30% del pressupost del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris. Lourdes Sànchez ha fet una crida, sobretot a les comunitats de propietaris, perquè presentin els seus projectes de millora.

L’any passat un total de 74 habitatges es van beneficiar dels ajuts, distribuïts entre els diferents barris. Les sol·licituds de la nova convocatòria s’han de presentar a través de la seu electrònica de l’Ajuntament. Com a novetat respecte de l’any passat es poden beneficiar també dels ajuts els locals ubicats a les plantes baixes amb activitat econòmica, excepte aparcaments, dels carrers que estan sent objecte de renovació urbana dins el PIICC. També poden ser beneficiaris els locals d’entitats sense ànim de lucre ubicats en planta baixa i que siguin propietaris del local on hi hagi la seu de l’activitat.

Aquesta setmana també ha començat una campanya d’assessorament energètic personalitzat per ajudar la ciutadania en temes de contractació dels subministraments i mesures d’estalvi. Aquest suport s’oferirà els dilluns al matí , amb cita prèvia, fins a finals d’any.

En relació a la generació d’energies verdes, Francisco Romero, explica que s’està finalitzant la instal·lació de plaques a Vinseum, la Fassina, l’Ateneu Municipal i a l’escola Pau Boada, amb un cost de 156.000 euros, finançats amb fons propis, fons FEDER i la Diputació de Barcelona. Amb aquesta implantació s’aconseguirà una reducció de 52 tones de CO2.

De cara al 2023, es preveu instal·lar plaques a l’Enològica, el mercat de Sant Salvador, el pavelló de la Gamba, la llar d’infants El Parquet i l’escola Cristòfor Mestre. També dins dels Fons Next Generation s’ha demanat la instal·lació de plaques a l’edifici de l’Alberg Municipal de Joventut.

Romero ha posat en relleu la substitució progressiva que s’està duent a terme als carrers per lluminàries amb tecnologia LED. A finals d’any Vilafranca tindrà 3.414 punts de llum LED assolint el 45% del total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: