Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Igualtat i Feminismes dobla el pressupost dels ens locals del Penedès fins als 7.2 M€

Els ens locals podran decidir quan i com fer ús dels pressupostos adjudicats sense que això impliqui perdre els diners no executats anualment.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha presentat aquest matí a Vilafranca el nou Acord Marc 2022-2025 per a la coordinació, la cooperació i el finançament als ens locals per al desplegament de les polítiques i els serveis de promoció de la igualtat i els feminismes. Verge ha remarcat que les lleis d’Igualtat no són recomanacions, i perquè es puguin complir són necessaris recursos, aterrats especialment al món local. La consellera ha explicat que en el cas del Penedès es doblen els recursos, passant dels 3’7 milions als 7’2 per els anys 2022-2025.

L’Acord Marc inclou quatre línies de treball en matèria de prestació de serveis i polítiques públiques: la resposta d’urgència per a dones en situació de violències masclistes i les seves filles i fills; els Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD); els Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ (SAI); i els serveis i les polítiques de migracions, acollida i vida digna compartida.

A les comarques del Penedès aquestes eines es vehicularan cap als consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf i els ajuntaments de Calafell, Sant Pere de Ribes, Sitges, Vilafranca, Vilanova, Igualada i el Vendrell.

Verge apunta que aquest acord marc pretén facilitar i agilitar la tasca en aquest camp que poden fer els municipis petits.

El delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, ha destacat properament es presentarà la Taula del Penedès per l’eradicació de les Violències Masclistes, on es treballarà en aquesta direcció amb la participació de tots els agents del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: