Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diversos municipis del Penedès pateixen robatoris de coure i demanen actuacions per evitar-ho

Les dues darreres setmanes ajuntaments penedesencs han patit robatoris de cables de coure de l’enllumenat, i demanen actuacions per evitar-ho. Els Mossos reclamen que es denuncien totes els robatoris.

L’alcalde d’Avinyonet, Cèsar Herraiz, comentava que en els darrers 10 o 12 dies han notat al seu municipi aquesta situació; que s’ha donat també en altres municipis del territori.

Un altre dels municipis que també ha patit aquesta situació és Olèrdola. El seu alcalde, Lucas Ramírez, apunta que s’ha donat bàsicament a Sant Pere Molanta, però també han patit furts a la zona de la muntanyeta.

El delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, explica que des del seu nomenament han establert taules de coordinació amb tots els municipis del territori, que es fan cada final de mes. Apunta també que aquests darrers dies ja han fet arribar als Mossos aquest neguit en relació als robatoris de coure, que es parlaran en la reunió d’aquesta setmana.

L’Inspector en cap de l’ABP Alt Penedès, Manel Sancho, recorda que ja en l’anterior crisi econòmica es va donar aquesta situació, i que des del 2010 hi ha un dispositiu especial en relació aquest tipus de robatoris. Apunta també que malgrat tenen coneixement que hi ha hagut més fets, només tenen constància de dues denúncies.

L’alcalde d’Olèrdola, un dels municipis que ha presentat denúncia per aquests robatoris, coincideix en que l’actual situació econòmica accentua aquestes actuacions, i remarca que per als ajuntaments petits és complicat poder evitar-ho.

Els robatoris, segons apunta Herraiz, els duen a terme persones que van habilitades amb petos com si fossin treballadors d’empreses de serveis.

En relació amb aquest punt, l’Inspector Sancho explica que la setmana passada es va detenir una persona amb múltiples antecedents per aquest tipus de robatoris, i que s’està investigant si té relació amb els d’aquests darrers dies.

Des de Mossos remarquen que entre les accions que duen a terme hi ha el control de les deixalleries del territori, que poden ser possibles punts de venda d’aquest material que sovint és difícil de rastrejar. Expliquen també que el coure té molta sortida, a Catalunya i la resta de l’estat; però sobre tot quan són grans quantitats cap els països de l’est d’Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: