Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Castellví reivindica l’aprofitament alimentari, sumant-se a la campanya ‘Stop Malbaratament’

Castellví reivindica l’aprofitament alimentari, sumant-se a la campanya ‘Stop Malbaratament’

S’han preparat dues accions informatives, una adreçada als establiments de restauració del municipi i l’altra un taller per evitar el malbaratament alimentari.

El municipi es suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per evitar que aliments encara útils, acabin a les escombraries. La campanya seguirà el darrer trimestre de l’any als municipis de Puigdàlber, Sant Martí Sarroca i la Granada.

A partir de dilluns 12 de setembre es visitaran tots els establiments de restauració de Castellví de la Marca, per informar sobre quines actuacions poden fer per evitar malbaratar aliments a les cuines i promoure entre la seva clientela l’hàbit de demanar els àpats sobrants. Així mateix es penjaran banderoles i cartells sobre l’aprofitament en diverses ubicacions del municipi.

Dijous 15 de setembre, la cuinera Gemma Riera impartirà un taller de cuina ‘batch cooking’ en que es donaran consells per evitar el malbaratament alimentari i es lliuraran, fins a exhaurir existències, bosses de reixeta reutilitzables per fomentar la compra a granel i prevenir la generació de residus. El taller es farà de 5 a 7 de la tarda al Polivalent de La Múnia i no cal fer inscripció.

Per ampliar informació sobre com evitar el malbaratament i conèixer diferents recursos per millorar l’aprofitament alimentari, es poden visitar les pàgines web stopmalbaratament.mancomunitat.cat i www.somgentdeprofit.cat de l’Agència de Residus de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: