Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres arribarà al 50% d’autoconsum energètic en el celler de Pacs el 2023

Família Torres preveu arribar al 50% d’autoconsum energètic gràcies a l’energia renovable que produirà en les seves pròpies instal·lacions.

Als panells solars i la caldera de biomassa que té en funcionament des de fa temps, se sumaran al llarg d’aquest any i principis del vinent, quatre nous projectes fotovoltaics que permetran al celler arribar a aquest 50% d’autarquia energètica.
Família Torres ha completat el primer d’aquests projectes, que s’ha ubicat a la teulada de l’edifici que acull el Centre de Visites, el restaurant El Celleret i el Museu Fundació Família Torres, en l’emblemàtica finca Mas La Plana. Dos altres projectes s’instal·laran també sobre teulades dins del recinte del celler i l’últim ocuparà un terreny proper. A més dels panells fotovoltaics, el celler compta, des del 2012, amb una caldera de biomassa que s’alimenta de sarments, ceps i restes forestals i que contribueix de manera significativa a la seva capacitat d’autogeneració energètica.
Per al celler familiar, les energies renovables autogenerades són clau per combatre el canvi climàtic i aconseguir el seu objectiu de reduir les emissions de CO2 directes i indirectes en un 60% com a mínim el 2030 respecte al 2008 i convertir-se en un celler d’emissions zero netes abans del 2040.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: