Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Quintí de Mediona tornarà a omplir places i carrers per celebrar la seva festa major

Sant Quintí de Mediona tornarà a omplir places i carrers per celebrar la seva festa major

Del 16 al 23 d’agost, el municipi acollirà els actes d’una edició marcada, entre d’altres, per la tornada dels tradicionals grups folklòrics, el correbars i les cercaviles.

En aquesta edició, l’organització de la Festa Major, conformada per la Comissió de Festes, l’Ajuntament de la vila i les entitats i voluntaris que hi col·laboren, vol animar als veïns i veïnes de Sant Quintí a participar al carrer per «recuperar l’esperit de la festa». El pregó serà un clar exemple d’aquesta voluntat, a càrrec del quintinenc ‘Pere Llenguado’ i la seva banda, que oferirà un discurs en clau musical marcat per l’humor i la disbauxa.

El municipi comptarà amb les actuacions dels tradicionals grups folklòrics després de dues edicions atípiques: el Drac Quintifoc, el Ball de Diables, la Colla Gegantera, els Capgrossos, els Bastoners, el Ferafoc, les Panderetes, les Gitanes i el Ball d’en Serrallonga, a més dels Falcons de Vilafranca com a colla convidada. Entre les principals novetats, destaca la tornada de la Neus i el Quintí, els gegants centenaris de la vila, gràcies a un acord de cessió que els permet tornar a ballar en diferents actes del municipi; i l’aspecte renovat de la parella de gegants formada pel Roger i l’Elisenda, després dels treballs de restauració executats en el tors, el cap, les mans i les corones.

A més, la vila acollirà un ventall de concerts i actuacions musicals per a tots els públics que prioritzen, com és habitual, el talent local.

El programa es pot consultar aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: