Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 2,5 milions d’euros d’inversió en els serveis d’atenció a la dona de la vegueria Penedès

La Xarxa també s’enfortirà mitjançant la introducció d’un nou model d’atenció a les dones que millora la coordinació amb la resta de serveis

La Xarxa de Serveis d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) introduirà un nou model de treball amb més coordinació de la resta de serveis jurídics, laborals, formatius i especialitzats en atenció a les violències masclistes.

L’objectiu és definir millor els perfils professionals a l’hora de respondre als diferents àmbits d’actuació. És la novetat principal del nou acord marc signat amb els ajuntaments per al període 2022-2026, per al qual el Departament d’Igualtat i Feminismes destina 37,4 milions d’euros a tota la Xarxa SIAD i que la consellera Tània Verge ha presentat al Vendrell.
En el cas de la vegueria del Penedès, la partida destinada a la xarxa SIAD es traduirà en una inversió de més de 2,5 milions d’euros durant el període 2022-2025, una xifra que significa la multiplicació de recursos per al Servei. Ho ha explicat Tània Verge.

Pel que fa als Consells Comarcals de l’Alt Penedès i el Baix Penedès veuran incrementat el seu pressupost en 88.005 euros i 78.964 euros, respectivament, i Vilafranca i el Vendrell, disposaran d’un augment de la partida destinada als SIAD d’uns 40.000 euros.

La Xarxa també s’enfortirà mitjançant la introducció d’un nou model d’atenció a les dones que millora la coordinació amb la resta de serveis ja siguin, jurídics, laborals, formació o especialitzats en atenció a les violències masclistes. Un nou sistema de treball on es delimitaran els principals àmbits d’actuació i es definiran perfils professionals. Segons la consellera tot plegat és un canvi de paradigma.

La planificació dels serveis i del seu finançament s’ha dut a terme amb la voluntat de garantir l’equitat territorial. Es tracta d’un document clau, que fixa els paràmetres de col·laboració entre el Departament i els ens locals d’arreu del país per als pròxims quatre anys. L’acord vol ser un mecanisme de finançament àgil i flexible, que permetrà als municipis reorganitzar els recursos al llarg de període quadriennal depenent de les seves necessitats.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca es valora amb cautela l’anunci de la consellera d’incrementar la partida perquè es vol deixar clar que, primerament, el pressupost s’ha d’aprovar. Tot i a així, la regidora d’igualtat, Montse Arroyo, apunta que és molt bona notícia.

Montse Arroyo, regidora d’Igualtat a l’Ajuntament de Vilafranca
A partir d’aquí des del consistori es recorda que moltes polítiques d’igualtat s’estan fent amb pressupostos municipals i que mai és prou el suport que es rep des d’administracions superiors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: