Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La reurbanització de la rambla de la Girada començarà el 16 d’agost

La reurbanització de la rambla de la Girada començarà el 16 d’agost

Es preveu l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat

El proper dimarts 16 d’agost està previst que comencin les obres de reurbanització del primer tram de la rambla de la Girada. És el tram comprès entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas i inclourà una part també de la plaça dels Països Catalans. El projecte de reurbanització, inclòs en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC, ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Batlle & Roig, el mateix que va redactar tot el projecte urbanització de la cobertura de les vies del tren amb l’objectiu de fomentar la connexió i la continuïtat amb el parc i la urbanització de l’eix de la via.

El projecte preveu la reurbanització d’un total de 4.348,2 m2 corresponents al primer tram de la rambla de la Girada i les obres han estat adjudicades amb un import de 822.546,29 €. Es preveu l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, amb una intervenció sostenible prioritzant la mobilitat lenta, l’accessibilitat universal i la inclusió.

En aquest sentit, creix la superfície enjardinada de 1.020 m2 fins arribar als 2.355 m2 i l’ús de paviments drenats per aprofitar l’aigua de pluja per al reg dels arbres per afavorir la biodiversitat i la mitigació de l’illa de calor, creant un espai urbà més saludable capaç d’esdevenir un refugi climàtic. En aquest sentit el projecte preveu mantenir l’arbrat amb les dues fileres centrals de plàtans de la rambla i ampliar la dotació d’arbres d’aquest espai central i suprimint els arbres més petits que es troben tocant a les façanes.

Es preveu millorar la dotació i eficiència de l’enllumenat públic, instal·lar nou mobiliari urbà, millorar la integració de les terrasses d’establiments i restringir la mobilitat de vehicles. El projecte dibuixa més espais per a les famílies, més arbrat, jocs infantils, etc. En definitiva, l’Ajuntament pretén que aquest projecte i tots els que s’estan executant del PIICC signifiquin un revulsiu per als diferents espais reurbanitzats com han estat altres actuacions com a la plaça de l’Oli.

Projecte informat fa més un any

L’Ajuntament de Vilafranca apunta que va informar d’aquest projecte el veïnat de la Girada fa més un any en diferents reunions al local de l’Associació de Veïns i Veïnes i amb particulars que s’han acostat a l’Ajuntament a consultar el projecte, a banda de repartir un fulletó desplegable bústia a bústia a tots els habitatges de la rambla.

El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona amb el Programa general d’inversions 2020-2023 i la data aproximada de finalització és el febrer de 2023.

Per qualsevol dubte es pot consultar el web del PIIC, trucar o enviar un correu als serveis d’Urbanisme de l’Ajuntament, tel. 93 892 36 90 i mail

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: