Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’amenaça de pluja ha fet modificar l’ordre d’actuació en l’Exhibició dels Balls del dia 31

A les set d’aquest matí ha caigut un xàfec molt fort a Vilafranca i a la comarca de l’Alt Penedès.

En alguns indrets la tromba ha provocat problemes en la circulació de carrers o carreteres. Davant l’amenaça de pluja i les primeres previsions meterològiques els administradors de la festa major han fet una reunió d’urgència en la que s’ha pres la decisió de susprendre l’anada a Ofici i s’ha modificat l’ordre d’actuació.
S’ha decidit que primer actuessin els balls amb represeentació i versos, per preservar la seva feina de preparació dels espectacles.
Així doncs ha estat el Ball de les Gitanes el primer en pujar a l’empostissat, iniciant l’actuació a les 11 i 10 minuts del matí. Han començat repartint versos satírics i critics. Per començar amb una reivindicació de l’escola en català.
La seva actuació ha finalitzat a dos quarts de dotze del migdia.
Desprès de les Gitanes ha estat el torn del Ball de Diables, en una hora poc habitual, fet que pot haver provocat que aquells que van anar a dormir mès tard, enguany se’ls hagin perdut. Si ha estat el cas la solució serà veure la reposició programada a Penedès TV o escoltar-la a Ràdio Vilafranca.
La plaça, però, s’ha anat omplint. Els diables han estat també contundents amb els seus versos. Han comptat amb la col.laboració de l’espiker del Barça, Aleix Santacana, per presentar l’alineació. Com sempre n’han dedicat alguns als polítics locals, en especial a l’alcalde, i també als diferents protagonistes de la festa, administardors, estampera i a la pregonera.
També com és habitual no ha faltat un final espectacular de l’actuació dels diables dalt de l’empostissat, amb un muntatge musical amb la cançó Viva la vida de Coldplay.
Després d’una hora d’actuació ha estat el torn del Ball d’en Serrallonga que ha interpretat el seu sainet, on el bandoler Joan de Serrallonga fa colla.
Amb aquesta actuació, ja sota un sol de justícia, es tancava el primer bloc, organitzat amb motiu de la possibilitat de precipitacions. El segon bloc, també amb previsió de pluja, era el de tots els elements i balls del seguici festiu susceptibles de patir desprefectes per la pluja, que al final no ha fet acte de presència. Així doncs han actuat el Drac, l’Àliga, Gegants, Nans, Capgrossos i per acabar les Cotonines.
I finalment han continuat la resta de balls amb Panderetes, Pastorets, Cercolets, Ball Pla, Figuetaires, Bastoners i Panderos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: