Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La majoria d’aparadors del centre de Vilafranca tenien els llums apagats aquesta passada nit

Els comerços han començat a aplicar aquest dimecres a la nit el decret d’estalvi energètic que els obliga a apagar les llums dels aparadors a les deu de la nit.

Alguns ho fan directament quan tanquen la botiga a les vuit del vespre. D’altres però encara no ho fan. Per exemple al cèntric carrer de la Parellada es nota que hi ha menys llum del que hi havia habitualment. La primera nit d’entrada en vigor de la norma alguns establiments encara no van estar al cas i ahir a la nit, que era el segon dia de vigència, van ser més les botigues que apagaven les llums dels aparadors, tot i que no totes ho van fer. Alguns establiments encara no apliquen la norma.
La nova regulació per estalviar energia impulsada pel Govern espanyol obliga els comerços a apagar les llums dels aparadors a les deu de la nit.
També s’obliga els edificis públics a apagar els llums. En queden exempts els ornaments dels monuments, en cas que no siguin edificis públics. Com pt ser el cas del campanar i la basílica de Santa Maria, al centre de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: