Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada castellera de Sant Ramon s’ha escurçat per culpa d’un esclafit

Semblava que aquesta tarda es podrien completar tots els actes previstos a la plaça de la Vila, sense patir per la pluja.

Però, just a les tres de la tarda en punt, quan havia de començar la diada castellera han aparegut núvols foscos amenaçadors de turmenta.
A la primera ronda els Castellers de Vilafranca han descarregat el 7 de 8.
I els Xicots han fet el 4 de 7. Acabada la primera ronda, a les tres i vint minuts ha espetegat el primer tro i ha començat a ploure amb intensitat. Els castellers i la gent que hi havia a plaça han hagut de córrer per aixoplugar-se. La tempesta ha vingut acompanyada d’un vent extraordinàriament fort i també de pedra, generant una sensació de perill al conjunt de la ciutat. Ha estat un quart d’hora estremidor, que ha donat pas tot seguit novament a la sortida del sol. L’esclafit ha tingut diverses afectacions de consideració. En especial la caiguda d’arbres de grans dimensions. Per exemple pins al parc Tívoli, o altres arbres en diferents indrets, com a la plaça del Penedès. També la caiguda de branques i fulles arreu. Deixant una imatge insòlita en un dia de festa major de la plaça de Sant Joan amb una catifa de fulles i branques de plataner al terra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: