Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es tripliquen les demandes de mobilitat internacional al Siaj de Vilafranca

El 2016 es va iniciar una assessoria de mobilitat on no només informen de manera genèrica sinó que fan sessions individualitzades on s’adapten a les necessitats dels joves.

Les demandes de mobilitat internacional al Siaj de Vilafranca s’han gairebé triplicat en tres anys. L’assessoria de mobilitat va començar a caminar el 2016 però no es tenen dades fins el 2019, un any durant el qual es van realitzar 383 intervencions més 305 joves als que van arribar amb les sessions que fan a centres educatius.

Durant el 2020 i 2021, amb la pandèmia de la Covid-19, els indicadors òbviament van baixar perquè les fronteres estaven tancades i l’únic que es podia fer era donar informació que no es podia materialitzar.

Amb la reactivació del servei de manera presencial i l’obertura de fronteres, l’assessoria de mobilitat va tornar amb molta més força, amb indicadors més alts que la pre-pandèmia triplicant les xifres només en els primers sis mesos de l’any.

Així, fins al juny d’enguany porten realitzades un total de 1.011 assessories més 790 joves als que han arribat a través de centres educatius. A banda d’obrir-se les fronteres, sembla que també els joves estan més interessats en la mobilitat, tal com ens explica des del Siaj Irene Fernàndez.

La joventut entre els 14 i els 18 anys estan sobretot interessats en els camps de treball per Europa i, a partir de la majoria d’edat, marxen més lluny. Els perfils són diversos.

Un d’aquests joves és Pau Valdepeñas, que gràcies a una xerrada als instituts, va participar en un camp de treball al nord d’Itàlia ajudant a una família.

D’entre les moltes opcions que hi ha, l’expert en mobilitat internacional, Eugeni Brigneti, recomana concretament una experiència que creu que no es coneix prou.

Després de la pandèmia, els hàbits de la gent que busca mobilitat internacional han canviat. Ens ho explica Eugeni Brigneti

Brigneti recorda que hi ha moltes opcions de mobilitat internacional, com ara voluntariats o camp de treball, i totes ajuden a l’aprenentatge i a sortir de la zona de confort.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: