Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els museus de l’Alt Penedès recuperen visitants aquest estiu desprès de dos anys de pandèmia

Ja ha arribat l’agost i, com és habitual cada mes, el primer diumenge hi ha entrada gratuita als museus.

A la comarca l’oferta es troba al Vinseum i a la Casa de la Festa Major de Vilafranca, al Cava Centre de Sant Sadurní i al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola.
Aquest diumenge han estat força les persones que han aprofitat les vacances i la gratuitat per visitar aquests equipaments culturals. D’una banda amb les novetats que suposen el Cava Centre i la Casa de la Festa que fa pocs mesos van obrir portes reformats.

Alguns visitants es troben amb la sopresa que quan entren al museu l’entrada és gratuita. D’altres, que coneixen l’oferta dels primers diumenges de cada mes, aprofiten per aprofundir els seus coneixments de la cultura local.

A Sant Sadurní ja és habitual en aquesta època de l’any veure grups de turistes estrangers que visiten determinades caves del municipi. Ara , des del passat mes de novembre, s’ha obert també l’oferta més divulgativa del Cava Centre.

Els primers diumenges de mes acosutumen a rebre visites locals, però aquest agost han notat també la recuperació del tursime estranger.

Els veíns de Sant Sadurní també aprofiten per conèixer el renovat equipament.

Al Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola alguns primers diumenges de mes coincideix amb alguna activitat, com el proper mes de setembre amb un cap de setmana iberic. Aquest any van començar amb un increment molt considerable de visitants, però el creixement s’ha moderat a partir de maig.
A Vilafranca el Vinseum ja havia recuperat en el primer trimestre les dues terceres parts del públic que tenia abans de l’esclat de la pandèmia, el 2019, quan l’espai va arribar a xifres rècord. Durant el 2021 el museu va rebre més de 33.000 persones, fet que representa un 64% del públic que tenia dos anys enrere. Aquest estiu les xifres són encara millor, recuperant també les visites de tursime estranger.

El Vinseum oferirà també unes noves jornades de obertes del 29 agost al 4 setembre.
La proposta cultural del museu no s’explica només des de l’activitat cultural sinó que enguany també ho fa des de totes aquelles accions preparatòries que encaminen a la institució cap a la nova etapa que culminarà amb la inauguració del nou museu l’abril del 2023. Finalitzada la construcció de l’edifici de nova planta durant l’any en curs l’equip de museografia i l’equip tècnic del museu executaran el projecte que ha d’omplir de contingut i de serveis el nou immoble.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: