Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els cellers de vi i cava estan tenint problemes per aconseguir ampolles de vidre

Respecte a la verema actual la repercussió en els cellers es veurà amb la dificultat d’embotellar el vi novell.

L’aturada de producció per la pandèmia i la reconversió en la producció d’algunes empreses vidrieres, o fins i tot alguna vaga en empreses del sector a França està provocant que els cellers d’arreu de Catalunya estiguin tenint problemes per trobar ampolles de vidre. Segons ha explicat el president de la patronal AECava, Damià Deàs, aquesta manca de subministrament pot afectar especialment al seu sector, perquè l’elaboració dels caves de guarda superior tenen marcats per normativa una mesos d’embotellat.

Per la seva banda l’enòleg Pere Escudé, apunta que el problema, tot i ser general, afecta més als cellers petits, que no tenen capacitat per fer grans comandes i les empreses fabricants prefereixen prioritzar aquest tipus d’encàrrecs que no pas els petits.

A més, no es tracta només d’una qüestió de quantitat, sinó també de forma, pel fet que molts cellers encarregaven ampolles fetes especialment pels seus vins, però ara també es troben que no hi ha fabriques que vulguin fer-los els seus models, perquè aquestes han reduït la varietat d’ampolles que fabriquen per reduir despeses.
Respecte a la verema actual la repercussió en els cellers es veurà amb la dificultat d’embotellar el vi novell.

Els proveïdors tarden fins a sis mesos a servir els envasos perquè no tenen suficient estoc. Això implica que els productors de vi no poden donar sortida als seus productes. Escudé explica que en el seu cas fins i tot els han parlat de comandes que no arribaran fins l’any vinent. A més, els preus dels envasos poden arribar a augmentar més d’un 50% i això, sumat a la pujada de les despeses generada per les factures de la llum i altres matèries primeres farà que el consumidor acabi veient repercutit un augment en el preu del producte final.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: