Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mòbil és una eina per a sentir-se segura anant sola pel carrer

Davant la inseguretat ciutadana al carrer, l’estiu passat es va presentar una aplicació de mòbil

L’app permet alertar de forma immediata la Policia Local de Vilafranca en cas de violència de gènere, contra el col·lectiu LGTBI+ i en cas de robatori.

Quan la Policia Local rep l’alerta, els efectius disponibles s’adrecen immediatament a donar resposta al requeriment. L’objectiu final és que la gent quan vagi pel carrer se senti segura. Albert Romero, inspector cap de la Policia Local de Vilafranca explica quin és el procediment quan reben una alerta a través de l’aplicació.

Una altra iniciativa per a sentir-se més segura en anar pel carrer va sorgir de la mà del col·lectiu feminista penedesenc La Ruda. Es tracta d’uns grups de whatsapp anomenats «Acompanyem-nos» i són una opció que sorgeix entre noies de la vila per teixir xarxa i sentir-se acompanyades. Júlia Pujol, veïna del barri de les clotes n’ha fet ús diverses vegades.

Des de la Ruda s’incideix en l’èxit dels grups d’acompanyament i enguany aquests grups evolucionen en un sol grup de Telegram perquè hi cap més gent. L’enllaç per adherir-s’hi es podrà trobar a través de les xarxes socials de l’assemblea feminista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: