Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç viu les primeres rebaixes “normals” després de la pandèmia i s’adapta a la incertesa

La situació de normalitat d’aquest any contrasta amb la de les rebaixes del juliol passat, que van estar marcades per l’empitjorament dels contagis de Covid.

Aquestes rebaixes d’estiu van començar el dia 1 de juliol i s’allargaran fins al 31 d’agost.

Les rebaixes d’aquest estiu són les primeres sense restriccions d’aforament i sense mascaretes a l’interior de les botigues, a diferència de les d’hivern, en què encara estava limitat l’accés als comerços al 70%. A Vilafranca, a més, aquest cap de setmana s’ha fet una nova edició de la botiga al carrer, que ha donat, en general, bons resultats als botiguers. En tot cas, el període de rebaixes s’allarga en el temps i les vendes s’espongen. Però les sensacions són positives malgrat el context d’incertesa.

Els comerços, com passa en molts altres sectors, s’estan adaptant a aquesta incertesa que s’allarga en el temps.

A la joieria Casademunt coincideixen amb aquesta sensació de no saber què passarà més enllà d’anar passant el dia a dia.

El que s’està percebent per primer cop en dos anys són les ganes de sortir i de fer coses de la gent. També que hi ha una certa tendència a comprar roba més còmoda, com explica la Montserrat Ràfols des de la botiga de roba masculina Besolí, on han recuperat les vendes relacionades amb els esdeveniments.

A la botiga de roba íntima Júlia estan satisfetes amb com estan anant les rebaixes. També constaten aquesta sensació de més moviment, en general, que acaba repercutint en millors vendes.

Hi ha altres botigues que han mantingut una activitat més regular al llarg de tots aquests darrers mesos. És el cas de Teixits Roca, com explica la Bàrbara Elena.

Entre la clientela que es movia per Vilafranca aquest dissabte al matí hi havia molta gent que feia un cop d’ull al gènere que les botigues van treure al carrer. És el cas de la Iolanda Munné.

Quan comprem a les rebaixes hem de tenir en compte que el preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment. Altres recomanacions a l’hora de comprar a les rebaixes són que cal demanar i conservar el tiquet de compra o la factura, ja que n’és la garantia. I preguntar sobre la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: