Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Banc de Sang ha dut a terme aquest dilluns la seva campanya de donacions a Vilafranca

Cal Figarot ha acollit el Banc de Sang i Teixits aquest mes d’agost, amb una bona resposta de donants com acostuma a passar quan visiten Vilafranca.

Un cop al mes el Banc de Sang s’acosta a Vilafranca per tal de dur a terme aquesta campanya de donació de sang, i en aquesta ocasió l’espai que ha acollit els donants ha estat Cal Figarot. Ja des de primera hora el degoteig de donants ha estat constant, i de fet segons comentaven els responsables del punt de donació tenien unes 90 reserves de persones que s’havien apuntat prèviament per aquest 8 d’agost.

El doctor Joan Gisbert, del Banc de Sang, destacava aquesta bona predisposició dels vilafranquins i vilafranquines per fer donacions.

Entre les persones que s’acostaven a donar aquest matí la majoria eren ja donants habituals, que participen tres o quatre cops l’any en aquestes campanyes. És el cas de la Rosanna Sans, que destaca que es tracta d’un fet necessari per cobrir les necessitats del sistema sanitari.

El doctor Gisbert recordava també el fet que la sang és necessària, i que no es pot fabricar. Per això és important que les persones que puguin participen d’aquestes campanyes.

Normalment el Banc de Sang visita Vilafranca el primer dilluns de mes, tot i que en aquesta ocasió ha estat el segon. A més, aquest agost es recupera una activitat que no s’havia pogut fer els darrers anys a causa de la pandèmia. La marató de sang en els dies previs a la Festa Major. Serà el proper 26 d’agost al Casal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: