Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 4d8 dels Castellers de Barcelona la construcció més destacada de la Diada de Màrtirs

Aquest dissabte a la tarda la plaça de la Vall del Castell recuperava la tradicional Diada de Màrtirs Street, en la que els castellers de Barcelona hi han tingut sempre un paper destacat.

Una diada que en els darrers anys compta amb l’organització conjunta amb els Xicots de Vilafranca i els veïns de la plaça. L’actuació començava desprès de l’emotiu homenatge a Joan Balanyà, que va ser president de l’Associació de Veïns i al vilafranquí Josep Sala, que va ser fundador de la colla barcelonina. Tot seguit va ser el torn dels castells. Els barcelonins venien amb ganes de repetir la tripleta de vuit que ja havien fet la setmana anterior i van començar amb el 4 de vuit, que van descarregar a primera ronda. Per la seva banda els Xicots volien fer castells de gamma alta de set i van començar amb el 5 de set que també van descarregar. A partir d’aquí la jornada es va anar allargant i sense assolir els objectius inicials per part dels barcelonins, que van deixar en inent desmontat la torre de 7, i van acabar descarregant el 4 de set amb l’aguna en segona ronda. Els Xicots a la segona ronda van descarregar el 4 de set. A la tercera ronda els de Barcelona van rebaixar intencions i van acabar amb el 5 de set, i els Xicots van fer el 3 de set, després d’un primer intent desmuntat.
Al final de la diada el cap de colla dels Castellers de Barcelona, Pau Soler, apuntava que amb canalla nova els nervis es van fer notar.
Per la seva banda el cap de colla dels Xicots, Gerard Ametllé, assenyala que en general les colles estan vivint una temporada complicada.
Als Xicots els hauria agradat haver completat ja un castell de vuit a aquestes alçades de la temporada, i tenen com a objectiu oferir castells de vuit per la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: