Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 16 d’agost començaran les obres de reurbanització del primer tram de la rambla de la Girada

És el tram comprès entre els carrers Josep Irla i Josep Tarradellas i inclourà una part també de la plaça dels Països Catalans.

El projecte de reurbanització, inclòs en el Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç, ha estat redactat per l’equip d’arquitectes Batlle & Roig, el mateix que va redactar tot el projecte urbanització de la cobertura de les vies del tren amb l’objectiu de fomentar la connexió i la continuïtat amb el parc i la urbanització de l’eix de la via.
El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, destaca que s’ha redactat sota els criteris d’urbanisme sostenible.
El projecte preveu la reurbanització d’un total de 4.300 m2 corresponents al primer tram de la rambla de la Girada i les obres han estat adjudicades amb un import de 822.000 €. Es preveu l’ampliació i l’enjardinament de l’espai públic destinat a vianants i bicicletes amb pacificació del trànsit rodat, amb una intervenció prioritzant la mobilitat lenta, l’accessibilitat i la inclusió.
A la rambla de la Girada augmentarà la superfície enjardinada fins arribar als 2.350 m2 . En aquest sentit el projecte preveu mantenir l’arbrat amb les dues fileres centrals de plàtans de la rambla i ampliar la dotació d’arbres d’aquest espai central, suprimint els arbres més petits que es troben tocant a les façanes.
Es preveu millorar la dotació i eficiència de l’enllumenat públic, instal·lar nou mobiliari urbà, millorar la integració de les terrasses d’establiments i restringir la mobilitat de vehicles.
L’Ajuntament va informar d’aquest projecte el veïnat de la Girada fa més un any en diferents reunions al local de l’Associació de Veïns i Veïnes i amb particulars que s’han acostat a l’Ajuntament a consultar el projecte, a banda de repartir un fulletó desplegable bústia a bústia a tots els habitatges de la rambla.
El projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona i la data aproximada de finalització de les obres és el febrer de 2023.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: